Helsingin Hakaniemeen on valmistumassa hyvin poikkeuksellinen toimitilakohde. Perinteinen, vuodelta 1913 oleva Elannon tavaratalorakennus Siltasaari 10:ssä uudistetaan toimistoiksi.

Siltasaari 10 soveltuu erinomaisesti yrityksille, jotka haluavat parhaat palat kahdesta eri maailmasta: keskustan läheisyyden ja Kallion luovuuden.

Siltasaari 10 on harvinainen kokonaisuus työn ja vapaa-ajan monimuotoisuutta ja historiallista miljöötä. Kiinteistöihin valmistuu toimitilaa noin 16.000 m2:n, joista voi lohkaista ihanteelliset tilat esimerkiksi 10-15 yritykselle. Yksittäisen toimiston koko on silloin 1.000-1.500 m2. Isoa tilaa tarvitsevalle Siltasaari 10:een pystyy järjestämään jopa 3 800 m2 yhteen tasoon. Myös pienempien yksiköiden 150-250- 400-750m2 luominen on mahdollista.

Siltasaari 10:ssä on seitsemän kerrosta vuokrattavaa toimitilaa. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy ravintolapalveluita ja päivittäistavarakauppa. Toiseen kerrokseen on sijoitettu ravintoloita, POOL -joustotiloja, aulapalvelut ja neuvottelutiloja. Uskomme tilojen kiinnostavan monenlaisia yrityksiä. Nämä voivat olla luovien alojen toimistoja, investointipankkeja, asianajotoimistoja tai vaikka insinööritoimistoja.

Ydinkeskusta laajenee Hakaniemeen

Siltasaari 10:n suunnittelussa kiinteistöstä on pyritty tekemään paikka, joka olisi poikkeuksellisen toimiva niin työssä käyville kuin vapaa-aikaakin viettäville ihmisille.

Kokonaisuuteen on tulossa kuusi kahvilaa ja ravintolaa, jotka palvelevat niin aamiais-, lounas kuin ilta-aikaankin. Päivittäistavarakauppa säästää kotiin palaavan ihmisen aikaa, sillä päivittäistavarat saa samasta korttelista. Siltasaari 10:een tulee myös noin sadan hengen tapahtumatila.

Pyöräilijöitä on ajateltu erityisellä sosiaalitiloilla varustetulla pyöräparkilla, jonne johtaa oma ajoluiska. Parkin yhteydessä on tarjolla myös pyörähuollon palvelut.

Hämeentien sulkeminen yksityisautoilta ei tarkoita, että Hakaniemeen olisi jatkossa poikkeuksellisen hankala tulla autolla. Uusi reitti kulkee Hakaniemenrannan kautta. Taloon on tulossa pysäköintipaikkoja 150 autolle. Antiloopilla on myös suunnitteluvaraus erityiselle pysäköintitalolle Hakaniemen torin alle.

Siltasaari 10:ssä panostetaan käyttäjäkokemukseen

Yhä useampi yritys näkee työhyvinvoinnin kehittämisen ja työtä mahdollisimman tukevan työympäristön yhä tärkeämmäksi osaksi yrityksen menestystä. Siltasaari 10:n suunnittelussa näihin on panostettu poikkeuksellisen paljon. Toimistot toteutetaan monitilaratkaisuna, jossa jokaista työtehtävää voidaan tukea sille sopivalla yksityisyydellä, valolla ja hiljaisuudella.

Kone analysoi etukäteen Siltasaari 10:n ihmisvirrat. Analyysin tavoitteena on tehdä liikkumisesta hisseillä ja liukuportailla mahdollisimman sujuvaa.

Käyttäjien kokemusta seurataan tilakohtaisesti asiakaskyselyillä. Sisäilman laatua, hiilidiuoksidin määrää, sähkönkulutusta, käyttöasteita ja lämpötiloja seurataan.

Rakennusten ympäristöystävällisyyttä seurataan maailman käytetyimmän sertifiointijärjestelmän LEEDin (Leadership in Energy and Environmental Design) avulla.

Rakennus valmistuu loppuvuodesta 2021 joten tulevat vuokralaiset ehtivät vielä saada erityistoiveensa mukaan tilasuunnitteluun. Parhaat tilat varataan jo tänä syksynä.

Ole yhteydessä FNTC:n toimitilatiimiin  niin kartoitetaan yhtiönne tilantarpeet ja sovitellaan ne teille sopivaan tilaratkaisuun Siltasaari10:ssä.